חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מזונות בהסכם גירושין- טיפים ופרטים חשובים / מה חשוב לדעת?

בשנת 2017 חל שינוי משמעותי בכל הקשור למזונות ילדים החלים על האב והאם לאחר גירושין. החידוש הגדול של הלכת בע"מ אומר שבהתקיימות משמורת משותפת ושוויונית, ההורים יחלקו בצורה שווה במזונות של ילדיהם, אם כי הדבר תלוי במקורות ההכנסה, ברמת ההשתכרות ובפרמטרים נוספים. בשורות הבאות יובאו הסברים לגבי מזונות הילדים ואופן חישובם.

מזונות עד גיל 6 – מה השתנה?

ראשית, חשוב להבין כי הקו המנחה תמיד את בית המשפט לענייני משפחה הוא הבטחת סיפוק צרכיהם של הילדים והתפתחותם. יש להניח כי גם אתם ההורים מסכימים שזהו הדבר החשוב ביותר, ובמידה ותבחרו להגיע להסכמות מחוץ לכותלי בית המשפט, תוכלו לקבוע את הסכומים בעצמכם (ההסכם יובא לאישור בית המשפט שבחן שעשיתם ההסכם מרצונכם החופשי והבנתם על מה אתם חותמים והשלכותיו של ההסכם).

לפי ההלכה, האב הוא שאחראי לשאת במזונות הילדים, ואכן, עד לגיל 6 שנים האב אחראי לתשלומי המזונות, שעדיין ידועים לרוב בשם "מזונות הכרחיים". הסכומים משתנים ותלויים בצרכים של הילדים למשפחה הספציפית שלפני בית המשפט. חשוב להדגיש שבניגוד לימים עברו, בהם לא הייתה התחשבות בזמני השהות, הרי שכיום השופטים ערים להוצאות הכפולות שיכולות להיווצר לאב – הנושא חלק גדול יותר בגידול ילדים, השוהים איתו יותר זמן. על כן, ישנם שופטים ופסיקות שבהחלט הביאו בחשבון את זמני השהות, וקבעו הפחתה בדמי המזונות והמדור גם מתחת לגיל 6 שנים, הכול תלוי נסיבות התיק.

מזונות גירושין

השינוי הגדול – מזונות לילדים החל מגיל 6

פסיקה תקדימית של בית המשפט העליון בשנת 2017 (הלכת בע"מ), הובילה לשינוי מהותי בהתייחסות לקביעת דמי המזונות מגיל 6 עד 15. מכאן והלאה, במידה ומדובר בבני זוג בעלי רמת השתכרות זהה ובמשמורת משותפת, חלוקת המזונות תהיה שווה בין שני ההורים. כלומר, מביאים בחשבון את חלוקת זמני השהות ואת יחסי השכר בין ההורים, ולכך מצטרפים כמובן צרכי הילדים. מאידך, יש להדגיש כי אם המשמורת תמשיך להיות באופן מלא ובלעדי אצל האם, הרי שהאב ימשיך לשאת בנטל המזונות, המכונים "דין צדקה". בכל מקרה, השינוי הגדול כאן שחישוב המזונות בגילאים אלו כבר איננו על בסיס מגדרי (גבר/אישה), אלא על בסיס ההוצאות וההכנסות.

תשומת ליבכם שיכול ומדובר בבני זוג בעלי רמת השתכרות דומה ולא זהה או במשמורת כמעט שווה ולא שווה באופן מלא, שאז חלוקת המזונות לא תהיה שווה בין שני ההורים אלא ביחס להכנסות של כל אחד מהם, ביחס לזמן שכל אחד מהם שוהה עם הילדים.

פרמטרים לחישוב מזונות הילדים

יש להבין כי לא קיימת תשובה אחת ויחידה לשאלת המזונות בגירושים עם 2 ילדים, 3 ילדים וכן הלאה. הסכומים עשויים להשתנות מאוד בהתאם לפרמטרים מגוונים. כאמור, אחד הבסיסיים שבהם הינו הכנסות ההורים מכלל המקורות, לרבות עבודה, קבלת שכר דירה מדירה שמשכירים, קצבת ילדים וכדומה. באשר לצרכי הילדים, כיום אין עוד הבדלה בין צרכים הכרחיים ושאינם הכרחיים, כאשר הסכום לכל ילד קובעת הפסיקה יכול להגיע ל- 2,500 ₪ כתלות בהכנסת הוצאות אחזקת המדור, וכן ברמת החיים, חלוקת זמני השהות וההכנסות.

על מנת לסבר את האוזן, נביא כדוגמא הסכם גירושין עם 2 ילדים בגילאי 11 ו- 13. במקרה הזה, הגבר משתכר 20,000 ₪ בחודש ואילו האישה משתכרת 10,000 ₪ בחודש. במסגרת הפגישות עם עורכת הדין הסכימו ההורים כי צרכיו של כל ילד עומדים על 2,200 ₪. השניים החליטו על אחריות הורית משותפת (משמורת משותפת, שאינה אומרת בהכרח כי זמני השהות יהיו שוויוניים), וכי האב יהיה עם הילדים 2 ימים בשבוע ובכל סוף שבוע שני, ואילו האם תהיה עם הילדים 3 ימים באמצע השבוע וכל סוף שבוע שני.

מאחר שיחס ההכנסות בין שני ההורים הוא 34% – 66% (האב משתכר יותר), הרי שעליו לשאת בתור התחלה בשני שליש מצרכי הילדים. שני שליש מ- 2,200 הם כ- 1,452 ₪. יחד עם זאת, כפי שהוסבר, פרמטר חשוב נוסף לצד רמת ההשתכרות הינו יחס זמני השהות, ולפי חלוקת הימים עולה יחס של 40% לאב ו- 60% לאם. המשמעות היא שהאב נושא ממילא ב- 40% מהוצאות הילדים מאחר שהם שוהים איתו בביתו, ולכן יש להפחית את הסכום הזה מהקודם. מאחר ש- 40% מתוך 2,200 הם 880, הרי שיש להפחית 880 ₪ מתוך 1,452 ₪ שהאב צריך לשלם בהתאם ליחס המשכורות. כך אנו מגיעים אל התוצאה הסופית של 572 ₪ בחודש דמי מזונות שעל הגבר לשאת בהם.

איך מגדלים ילד בסכום כזה? שואלות אותי נשים רבות

למה בכלל צריך לשלם את זה? שואלים אותי גברים רבים

תניחו שמה שנכתב במאמר הזה, רחוק מלהיות, הכול בנושא מזונות ילדים. יש עוד שיקולים, נתונים, תחשיבים רבים שאנחנו עושים. יש עוד כלים רבים לשימוש בנושא הזה, שחלקם לא ניתן לייעץ או לפרסם באינטרנט.

עוד לא דיברנו על פוטנציאל הכנסות

על הכנסה פנויה

ועוד…

לקבלת עוד מידע בנושא, להתייעצות ולליווי להסכמות לגבי מזונות הילדים, עם הכלים הייחודיים שברשותנו, לניהול מו"מ בתהליכי גירושין בכלל, הנכם מוזמנים לפנות אל משרדנו בטלפון 0524667899.

למידע נוסף ולקבלת ליווי משפטי

לקבלת עוד מידע בנושא, להתייעצות ולליווי להסכמות לגבי מזונות הילדים, ובתהליכי גירושין בכלל, הנכם מוזמנים לפנות אל משרדנו בטלפון 050-9993466.

פודקאסט שלי עם מירב מילר על מזונות ילדים

אהבתם? שתפו...

פייסבוק
טוויטר
לינקדאין
ווטסאפ
אימייל
עו"ד לוסי מאיר

עו"ד לוסי מאיר

בוגרת הפקולטה למשפטים במכללת "הקריה האקדמית אונו" ובעלת תואר ראשון במשפטים (LLB) בהצטיינות. הוסמכה לעסוק בתחום עריכת דין בשנת 2004. משרד עו"ד לוסי מאיר, המתמחה בדיני משפחה וירושה, מאופיין ביכולת מקצועית גבוהה לתכנון אסטרטגיה וליישום תכנית רב-שלבית שמבטיחה את טובת הלקוח ואת השגת מטרותיו. תשומת לב רבה ניתנת לאופיו, לרצונותיו ולציפיותיו של הלקוח מן ההליך המשפטי. כל תיק זוכה לטיפול מקצועי בהתאם לנסיבות המקרה המיוחדות. המשרד מעודכן במתרחש בעולם המשפט בכלל ובתחום דיני משפחה וירושה בפרט. חיבור למקורות מידע משפטיים מבטיח עדכונים שוטפים בתחום המשפט ובתקדימים משפטיים. כתבי הדין היוצאים מן המשרד נתמכים בפסיקה חדשנית בתחום דיני המשפחה.

הגעתם לכאן, מגיע לכם יותר!

רוצים לדעת איך מנהלים מו"מ מתוחכם ומגיעים להסכם גירושין שמשיג לך יותר?
רוצים גם אתם לדעת את הסודות ולהתגרש במינימום זמן ונזק נפשי ומקסימום שיבעות רצון?
רוצים להיות חלק בסטיסטיקה של אחוזי ההצלחה הגבוהים של משרדינו?
מוזמנים להיכנס לסדרת הסרטונים הקצרה, שתעשה לכם סדר

השאירו מייל… וישלח אלייכם במיידית


אם עדיין נותרו שאלות, דאגות, חששות אל תדאגו אצלנו כל התשובות הפתרון בידיעתנו ובידנו – בהתחייבות!

חסרים לכם נתונים? מלאו את הפרטים ונשמח לרתום את הניסיון שלנו גם עבורכם

דילוג לתוכן