התמחות בצוואה וירושה
פנה/י אלינו לייעוץ אישי!
ניסיון בניסוח צוואה ומאבקים בין יורשים, כולל התנגדות לצוואה וביטולה
מתי חשוב לערוך צוואה?
1. אם אדם לא משאיר אחריו צוואה, יחול חוק הירושה.
חוק הירושה קובע כי העיזבון, הנכסים, הרכוש, של אותו אדם יחולק בין האישה או הגבר שנותר בחיים כלומר בן או בת הזוג ובין הילדים בחלקים שווים חשוב להבין, שחוק הירושה נכנס לתוקף מייד עם פטירתו של ההורה הראשון.
זאת אומרת, נפטר ההורה הראשון, הילדים הופכים להיות יורשים, למעשה בעלים של אותו רכוש, מה שמאפשר להם לדרוש מההורה הנותר בחיים לצאת מהדירה כדי למכור אותה, לקחת חלק מהכסף מחשבונות הבנק, וזאת כבר כשההורה האחד נפטר והשני עודנו בחיים! זה מצב שלא יכול לקרות אם יש צוואה!
2. צוואה לצורך מניעת סכסוכים בין הילדים – אם ההורים נתנו לילד אחד יותר במהלך החיים, וזה קורה, לא כל הילדים באותם גילאים, לא כל הילדים מגיעים להישגים לבד, הרי שאם לא תהיה צוואה ויחול חוק הירושה שקובע חלוקה שווה בין הילדים, הרי שיכול להיווצר סכסוך בין הילדים, על רקע העובדה כי אחד מהם קיבל לאורך החיים הרבה והשני לא ובעת הפטירה, חלוקה שווה בין האחים אינה באמת הוגנת. במצב כזה, צוואה שיוצרת מדרג בין האחים, חלוקה שונה בין האחים, תייצר דווקא יותר הוגנות כלפי הילדים, שיודעים שהאחד אשר קיבל יותר מהאחר במהלך החיים ולכן בעת פטירה מקבל מעט פחות.
3. ידועים בציבור – סעיף 55 לחוק הירושה אלמן שמכיר אישה וחי עמה בביתו ויש לו ילדים מאשתו המנוחה והולך לעולמו מבלי שהותיר אחריו צוואה.
מה יהיה למי ילך עזבונו במקרה שכזה? צוואה עונה על השאלה הזו ומונעת סכסוכים מרים בין הילדים לידועה בציבור.
4. בתהליך גירושין – רצוי לערוך צוואה, שכן אם חו"ח ייקרה מקרה פטירה במהלך הליך הגירושין, הרי שמי שיירש אותי הוא דווקא אותו אדם או אישה שאני בסכסוך איתה והולך להתגרש ממנה…
5. אחריי גירושין – אם אחד הצדדים ילך לעולמו, היורשים הם ילדים אבל ההורה תמיד נשאר האפוטרופוס של הילדים ואז למעשה הוא יקבל את כל הכספים והרכוש למען הילדים, האם אני סומך עליו? שיעשה שימוש בכספים אכן למען הילדים או יילך ויפזרם על עניינים אחרים אולי אנשים אחרים? לכן רצוי לערוך צוואה ולמנות נאמן על הכספים שיחזיק בכספים עבור הילדים הקטינים עד הגיעם לגיל שאותו אני אקבע בצוואה, 21 שנים, 25 שנים…
6. ילד מחוץ לנישואין – הילד יהיה יורש. יכול לדרוש את הרכוש, את פירוק השיתוף ברכוש, כי הוא יורש. צוואה יכולה לקבוע אחרת ובכל מקרה להסדיר זאת.
משרד עו"ד לוסי מאיר, עומד לרשותך. בכל שאלה נוספת, מומלץ לפנות למשרד, לקבלת ייעוץ משפטי אישי 0504-464456.
תחומי ההתמחות שלנו:
התמחות מיוחדת בייצוג צדדים להליכי גירושין, תוך הקפדה על תכנון אסטרטגיה פרטנית וליווי אישי עד לתום ההליכים…
ייעוץ וליווי משפטי בהליכים לצורך חלוקת רכוש בין בני זוג שנפרדו, בהסכמה או באמצעות בית המשפט…
בעת ניסוח צוואה נדרשת מאיתנו אחריות גדולה כלפי המצווה והשארים. ניסוח צוואה מדוייק ימנע מאבקים בעתיד…
עו"ד לוסי מאיר הנה מגשרת מוסמכת בעלת ניסיון והתמחות בהליכי גישור בין בני זוג כאלטרנטיבה למאבקי גירושין…
דיני המשפחה מציגים אתגרים רבים בכל הנוגע לניסוח הסכמים משפטיים מורכבים מסוגים רבים ולמטרות מגוונות…
הילדים חשובים יותר מהכל – זאת לא רק סיסמא אלא דרך חיים. אנחנו כאן על מנת לשמור על האינטרסים שלך…
בין אם המדובר על מזונות ילדים ו/או מזונות אישה, לפני או לאחר הליכי הגירושין, לעו"ד לוסי מאיר ידע וניסיון נרחב בתחום…
רוצה לקבל הכרה בזכויות של ידועים בציבור? למשרדנו ניסיון רב בטיפול אפקטיבי בזכויות של ידועים בציבור…
לקוחות ממליצים:
"זר לא יבין את התהליך הקשה, מלבד מי שעבר גירושין…לצד מקצוענות ראויה להתפעלות היית לי לעוגן בים סוער… אני משוכנע ומודע מה הייתה תרומתך עבורי ועבור ילדי כאשת מקצוע מהשורה הראשונה"
"אני רוצה להודות לך על הטיפול המסור ומקצועי בתביעה שהגשתי נגד בן זוג לשעבר…אני ובתי מודות לך מקרב לב על התוצאה המצוינת שהגעת אליה בביהמ"ש"
"אני באופן אישי רוצה להעניק לך הוקרה ומלוא הערכה ולהודות לך על הטיפול המקצועי על ההקשבה והסבלנות, על מהירות התגובה, על המסירות וההקרבה לנתינת השירות"
